پایگاه خبری تحلیلی فردای ایران

داستان زندگی اولین مهندس زن شاغل در معدن زغال‌سنگ/ پخش «کوال» در شبکه مستند

322
یکشنبه, 06 آبان 1403


تهران- ایرنا- کارگردان مستند «کوال» گفت: در این اثر یک زن با پذیرفتن خطرات زیاد کار کردن در معدن، حدود ۱۵ سال مدیر معدن است که می‌تواند برای مخاطب الگوی خوبی برای تلاش و رسیدن به اهداف بلندمدت در زندگی شود.

به گزارش پایگاه خبری فردای ایران به نقل از ایرنا ، مستند «کوال» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیدمهدی حسینی در بخش ملی هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و امشب شنبه -۵ آبان ماه- از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

حسینی ضمن معرفی این فیلم خود در گفت‌وگو با خبرنگار تلویزیون ایرنا، گفت: سوژه این فیلم، بانوی ایرانی است که به عنوان اولین مهندس زن در معدن زغال سنگ زیرزمینی به مدت بیست سال مشغول به فعالیت است. کار در معادن در دنیا جزو سخت‌ترین مشاغل محسوب می‌شوند و معادن زغال سنگ سخت‌ترین شغل در دنیا به حساب می‌آید. اینکه یک زن با وجود خطرات بسیار زیاد، ریسک کار کردن را پذیرفته و نزدیک به پانزده سال مدیر معدن است، نشان از درایت، جسارت و توانمندی او در حوزه‌ کاری معدن دارد و می‌توان گفت کسانی که این مستند را می‌بینند می‌توانند یک الگوی خوب برای تلاش و رسیدن به اهداف بلندمدت در زندگی پیدا کنند.

وی با اشاره به دلیل پرداخت به این سوژه گفت: هدف اصلی از ساخت این مستند، نمایش خطرات و سختی‌های بسیار زیاد در معادن زغال سنگ است؛ به عنوان مثال گازسنج و همچنین ماسک‌های ویژه از جمله وسایلی است که باید در هنگام ورود به معدن در اختیار کارگران قرار بگیرد، اما متأسفانه در خیلی از معادن همین اصول اولیه نیز رعایت نمی‌شود و بدون هیچگونه امنیت تجهیزاتی،

کارگران وارد تونل‌های استخراج می‌شوند.

تهیه‌کننده کوال خاطرنشان کرد: چنانچه در معادن، گاز متان منتشر شود، کارگران متوجه نشده و حوادثی که در چنین معادنی رخ می‌دهد منجر به اتفاقات ناگوار می‌شود. اخیراً در معدن زغال سنگ طبس اتفاقی که رخ داد به دلیل نشت گازمتان و نداشتن دستگاه‌های گازسنج شاهد انفجار و کشته شدن ۵۳ نفر از کارگران زحمتکش و بی ادعا در این معدن بودیم. عدم توجه به چنین مسائلی می‌تواند مشکلات مشابهی در پی داشته باشد؛ علاوه بر همه اینها حقوق و دستمزد ناچیزی که به کارگران معدن داده می‌شود.




یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با